fbpx

Зошто водата е неопходна за вашето тело?

Зошто водата е неопходна за вашето тело?

Според истражувањата на експертите нашето тело се состои од околу 60% вода. Исто така, се смета за суштинска материја, што значи дека телото не може да произведе доволно само преку метаболизмот за да ги задоволи дневните потреби.

Водата делува како амортизер, заштитувајќи ги вашите органи и ткива и помагајќи во одржувањето на клеточната форма.

Затоа, треба да се внесува доволно вода преку храна и пијалоци, за да се обезбеди правилна функција на телото.

7 придобивки од пиење вода секое утро

  • Помага да се рехидрира вашето тело
  • Чаша вода пред појадок го намалува внесот на калории во текот на денот
  • Ја подобрува вашата кожа
  • Ги подобрува менталните перформанси
  • Помага во елиминација на токсините
  • Ја регулира телесната температура
  • Го зајакнува вашиот имунитет

Да не заборавите на најважното – секојдневно внесувајте вода при физичката активност.

Ве очекуваме во Синерџи!