fbpx

Медицинска масажа

Техниките на медицинската масажа и нивниот начин на користење од страна на стручниот терапевт зависат од возраста на пациентот ,неговата психофизичка состојба,тегобите кои ги има,како и од регијата на телото на која се применува масажата.

Со медицинската масажа се стимулира циркулацијата, а со тоа се намалува крвниот притисок и се враќа тонусот на мускулатурата на оптимлно ниво.

Како резултат на севкупниот ефект од медицинската масажа е и олеснувањето и подвижноста на зглобовите.Притоа ослободувањето од стресот е уште еден бенефит кој го нуди оваа масажа со нејзиното стимулативно дејство врз нервниот систем.

50 минути = 1.400мкд

Пакет од 10 медицински масажи = 9.000 мкд