fbpx

Endospheres третман

Endospheres е глобално признат третман за извонредност на целото лице и тело.

Благодарение на неговите револуционерни методи на лекување, овој третман има способности да се справи со несовршеностите на телото и лицето (борба против целулитот, враќање на процесот на стареење на кожата, измазнување на изгледот и чувството на кожата).

Овој третман е 100% НЕИНВАЗИВЕН.

Ендосфери е технологија која користи иновативен систем за компресивни микровибрации. Третман кој преку уред со валјак составен од 55 силиконски сфери, генерира механички вибрации со ниска фреквенција. Ова делува на главните причинители на целулитот, стаза на лимфата, задржување на течности и таложење на масни клетки.

Третманот се изведува на цело тело и лице. Се разбира, најпопуларен е на области како што се бутовите, задникот и надлактиците бидејќи тука најчесто се забележува проблемот.

Неколку реномирани универзитети и медицински институти покажаа значајни, гарантирани и долготрајни резултати од клиничките тестови на оваа терапија. Се покажа дека ги затегнува и тонизира мускулите и ткивата, ја измазнува кожата, ја подобрува структурата и ги измазнува лицето и телото.

Благодарение на терапијата со ендосфери, телата се повторно извајани, а лицата подмладени.