fbpx

Лимфна дренажа

Физиотерапевти:

Лимфната дренажа е посебна техника на масажа сo чија помош се врши елиминација на вишокот екстрацелуларни течности и штетни метаболички продукти. Со лесните мануелни движења се овозможува деблокада на лимфните канали и крвни садови, што доведува до природен проток на лимфата од периферните делови на телото со што се намалува отокот и болките предизвикани од преголемата количина на лимфа и матеболити во телото.

Лимфна дренажа на цело тело = 1.000мкд

Лимфна дренажа (парцијална) = 550мкд

Пакет од 10 = 5.000мкд