fbpx

Можете ли да станете фит како што стареете?

Ова е големото прашање на кое сите се запрашуваме како што поминуваат годините… Одговорот е јасен и едноставен: ДА!

Еве го решението, трио на трансформацијата: Исхрана! Вежбање! Начин на размислување!

Воведете ги овие три елементи во вашиот живот во секојдневните активности и ќе станете фит и ќе останете фит по 40тите.

Стареењето е неизбежно, како и сите промени што вашето тело ги развива подоцна во животот. Една од тие промени го вклучува и вашиот метаболизам – како вашето тело ја разградува храната и шеќерите за енергија.

Како што стареете, на вашето тело му треба помалку енергија за да се движи. Промените на вашите хормони, исто така, го поттикнуваат телото да ја намали мускулната маса и да посвет повеќе ресурси за зголемување на резервите на телесните масти.

Затоа идеалната цел е 150 минути физичка активност со умерен интензитет или 75 минути енергичен интензитет неделно. Околу 20 минути на ден – воопшто не е лошо за вежбање!

Не се чувствувајте како да треба да го достигнете ова веднаш – тргнете полека на почетокот и изградете го вашиот пат напред.

На крајот, ќе ја најдете идеалната комбинација на активности и вежби што ви одговараат. И штом ќе го направите тоа, вие сте на добар пат да станете фит до 60 години!