fbpx

Како да останеш мотивиран во фитнесот?

Разбираме дека постигнувањето на вашите цели не е секогаш права линија и дека може да има предизвици на патот по кој сте тргнале. 

Вашата мотивација не е секогаш на исто ниво кога се работи за секојдневното вежбање… 

Чувствувате дека ви треба малку засилување?  

Прочитајте ги овие врвни совети за тоа како да ја одржите вашата фитнес мотивација! 

Прославете ги победите – секој напредок е причина да бидете горди на себе и да продолжите понатаму.  

Следете ги вашите тренинзи – запишувајте белешки на вашиот телефон, следењето на вашите вежби може да ви покаже дали кревате полесно или потешко или ги повторувате вежбите. Ова ќе ви даде одлични резултати дека се движите во вистинската насока. 

Понесете пријател – одличен начин да ја задржите вашата мотивација е да понесете пријател или член на семејството на вежбање со вас. Ако имате пријател кој вежба со вас, може да ви помогне да се чувствувате одговорно, а уште поважно од тоа, ги прави вашите тренинзи позабавни!  

Разговарајте со тренер – ако некогаш сакате да испробате некоја нова вежба, разговарајте со професионалец во салата кој може да ви даде одлични упатства и совети. Додавањето на нешто ново во тренингот може да ви помогне да ја одржите вашата мотивација 

Никогаш не бидете строги кон себе – последниот и веројатно најважниот совет е да бидете љубезни кон себе. Имањето рамнотежа во вашиот живот и покрај лошиот ден е клучно за одржување на вашата мотивација. 

Постојано потсетувајте се зошто го правите тоа и прославувајте колку далеку веќе сте стигнале!