fbpx

Потребна мотивација во текот на зимата

Велат за да имаш тело за пофалба во лето, со вежбање треба да започнеш уште во текот на зимата. Секако дека сите уживаме во Cosy атмосферата која ни ја нуди зимата, но не би требало да се „улежиме” во периодот кој ни претстои.

 

Ви даваме неколку совети за мотивација да вежбате во долгите и тмурни денови, кои за момент се и најубавиот период од годината.

 

Будете се со светлина

  • Подгответе го вашиот терен, разбудете со светлина која ќе ве расони и мотивира да одите на утринско вежбање во Synergy!

Размислувајте за вашето здравје

  • Бидете решителни и не дозволувајте мрзеливоста да ви застане на патот до Synergy. Имајте во предвид дека вежбањето ви одзема еден час од денот, а игра голема улога за здравјето.

Повеќе енергија во текот на денот

  • Утринските вежби се вистински извор на енергија во текот на ладната зима. Заменете го утринското кафе со вежби и бидете енергични и продуктивни во текот на целиот ден.

 

И најважното прашање: Што после празниците?

Нема потреба да чувствувате вина после празничната трпеза. Вратете се на добриот пат со здрава исхрана и вежбање!