fbpx

Dry needling

Dry needling е западна медицинска метода која се користи за намалување на болката преку стимулирање на нервите во мускулите и меките ткива со игли, што доведува до ослободување на хормонот ендофрин и други неврформонски фактори кои доведуваат до чувство на болка, го намалува воспалението, ја намалува мускулната вкочанетост и ја подобрува мобилноста на зглобовите.

Лимфна дренажа

Лимфната дренажа е посебна техника на масажа сo чија помош се врши елиминација на вишокот екстрацелуларни течности и штетни метаболички продукти. Со лесните мануелни движења се овозможува деблокада на лимфните канали и крвни садови, што доведува до природен проток на лимфата од периферните делови на телото со што се намалува отокот и болките предизвикани од преголемата количина на лимфа и матеболити во телото.

Лимфна дренажа на цело тело = 1.000мкд

Лимфна дренажа (парцијална) = 550мкд

Пакет од 10 = 5.000мкд

Кинезио тејпинг

Кинезио тејпинг е метода која е базирана на природно лекување на

телото. Техниката се состои од специјално дизајниран Kinezio tape фластер,

еластичен и водоотпорен кој се аплицира на точно одреден дел на телото.

При оваа апликација се намалува болката, се олеснува лимфната дренажа,

на начин така што ја подига кожата и го зголемува интро-клеточниот

простор и ја подобрува мускулната функција

Кинезио тејпинг = 600мкд

Кинезио тејпинг(дополна на масажа) = 400мкд

Киропрактика

Киропрактиката претставува манипулација односно движење кои ги доведува зглобовите во оптимална положба и на тој начин ги отстранува механичките пречки во локомоторниот состав.

Акупресура

Акупресура е кинеска традиционална техника со која што се регулира дисбалансот на меридијаните со помош на притисок на одредени точки на телото. Се користи за ублажување на болката, регулирање на телесната енергија и одржување на општата состојба на организмот.

Акупунктура

Акупунктурата  претставува древна кинеска традиционална метода за лекување со помош на игли кои се боцкаат на одредени точки по енергетските канали на телото, за воспоставување рамнотежа во телото, за регулирање на дисбалансот  кој е причинител за акутни и хронични заболувања на организмот. Акупунктурата исто така се користи и за сите физички и психички состојби и трауми, а се употребува и во третманите за подмладување