fbpx

Статиите кои ја содржат ознаката "Fitness"

24.10.2023

Колку често треба да вежбате?

Вежбањето е значајно за одржување на здрав начин на живот. Сепак, може да биде предизвик да се одреди колку често треба...

07.09.2021

5 работи кои ќе ве мотивираат да почнете со вежбање

Одлучност, упорност и мотивација – трите клучни работи кои ќе ве водат низ процесот на вежбање, без разлика дали преферирате трчање,...

01.03.2019

Најважните 4 тренинг принципи

Доколку сакате да извлечете максимален ефект од Вашиот тренинг, потребно е да следите неколку основни тренинг принципи: Преоптоварување Ставете го Вашето...

01.03.2019

Аеробен vs. Анаеробен тренинг

Сигурно се прашувате каков вид на тренинг е најдобар за да ги намалите вишокот килограми. Доколку Вашата цел е да ги...

01.03.2019

Зошто Кардио?

Кардио. За некои поединци е страст, за други само застрашувачки збор. Како и да е, кардиоваскуларниот тренинг е клучна компонента која...

01.03.2019

Можете ли да ослабете без да броите калории?

Макро диетата, исто така позната и како IIFYM (If It Fits Your Macros) претставува план за исхрана каде наместо калориите го...