fbpx

Фитнес за секоја возраст!

Не е важно на која возраст сте, што работите, колкава килажа имате или какво е вашето фитнес тело во моментот – секој треба да го вклучи вежбањето во својата секојдневна рутина.

Понекогаш деновите можат да бидат хаотични, и ни се чини дека нема доволно часови во денот за да се трча маратон над сите обврски!

Зошто фтинесот е наменет за сите годишни возрасти?

Вежбањето има многу позитивни страни. Не само што помага за подобрување на вашето здравје, намалувајќи го ризикот од големи болести, како што се срцеви заболувања и мозочен удар до 50%, туку има и многу други придобивки. Како прво, тоа може да направи да се чувствуваме посреќни! Кога вежбате, вашето тело ослободува хемикалии наречени ендорфини, кои предизвикуваат позитивно чувство во телото. Некои специјалисти сугерираат дека вежбањето може да ви помогне да се справите со чувствата на блага до умерена депресија. Вежбањето, исто така, ни помага да се чувствуваме порелаксирано и подобро да спиеме, за возврат да имаме позитивно влијание врз нивото на енергија во текот на следниот ден. Овие придобивки позитивно влијаат и кај младите и кај постарите, што значи фитнесот треба да ни стане секојдневна обврска на сите.

И, запомнете дека не е важно колку бавно напредувате, сè додека продолжувате да туркате напред!