fbpx

Како здраво да ги поминете празниците?

Новогодишните празници се време за уживање, но не дозволувајте ова да биде зелено светло за претерано уживање!  

Поминете го овој период без премногу влијание врз вашето здравје.  

Прочитајте неколку топ совети за поздрав Божиќ: 

Охрабрете го целото семејство да излезете на прошетка во одреден момент – идеално, после вечерата за да го поттикнете варењето на храната. 

-Обидете се да внимавате на тоа колку пиете и да ги ограничите алкохолните пијалоци со безалкохолните. 

-Многумина од нас патуваат низ земјата, изложувајќи се себеси и другите на различни вируси на настинка. Минимизирајте ги ризиците со одржување на здрав имунолошки систем како јадење здрава исхрана, доволно спиење и физичка активност. 

-Ова време на доцни ноќи, прекумерно уживање и забави, поважно е од кога било да ги внесете вашите витамини и минерали, за да ви помогнат да останете во добро здравје. Осигурете се дека на вашата божиќна листа има доволно овошје и зеленчук. 

И што е најважно, имајте среќна, здрава празнична сезона!