fbpx

Протокол за работа на Синерџи Фитнес Центар

Сите вработени, клиенти и посетители на Фитнес Центарот мораат да ги почитуваат мерките за превенција и заштита од Коронавирусот Covid-19:

 

  • На секој вработен, клиент или посетител на Фитнес Центарот кај кој постои сомнеж дека има респираторни симптоми карактеристични за Covid-19 (температура, кашлица), не му е дозволен влез во Цнетарот и истиот може да биде отстранет од просториите.

 

  • При секој влез во Центарот, задолжително треба да се дезинфицираат рацете со средство за дезинфекција кое е видно поставено на повеќе локации, како и безконтактно мерење на телесната температура.

 

  • Секој клиент задолжително користи своја крпа во фитнес салата. Ние немаме право да Ви дадеме крпа.

 

  • Задолжително е носење на чисти спортски обувки наменети за тренинг во фитнес сала.

 

  • Секој корисник на услугите задолжително однапред го закажува својот термин за вежбање преку нашата веб страница https://synergyfitness.com.mk/.
    Термините за вежбање се ограничени на 1 час и 30 минути. Помеѓу секој термин е оставена времена разлика од 30 мин за дезинфекција на површините пред да влезе следната група клиенти.

 

  • Целата спортска опрема, справи и другите контактни површини мора да се дезинфицираат пред и по секоја употреба. Средствата за дезинфекција се поставени во шишенца со распрскувач на повеќе локации во фитнес зоната и во соблекувалните.

 

  • Задолжително е физичко растојание од 2м помеѓу секој корисник, односно користење на секоја втора справа.

 

Секој вработен, клиент или посетител кој не го почитува протоколот може да биде отстранет од фитнес центарот.

Во продолжение Протоколи кои произлегуваат од Планот за намалување на рестриктивните мерки за спречување на ширење на коронавирусот.