fbpx

Третмани

Мадеротерапија

Мадеротерапијата се заснова на повторливи движења кои сеизведуваат со дрвени инструменти. Овие внимателно изработени дрвени инструменти можат да извршат притисок врз…

Dry needling

Dry needling е западна медицинска метода која се користи за намалување на болката преку стимулирање на нервите во мускулите и меките…

Лимфна дренажа

Лимфната дренажа е посебна техника на масажа сo чија помош се врши елиминација на вишокот екстрацелуларни течности и штетни метаболички продукти….

Кинезио тејпинг

Кинезио тејпинг е метода која е базирана на природно лекување на телото. Техниката се состои од специјално дизајниран Kinezio tape фластер,…

Киропрактика

Киропрактиката претставува манипулација односно движење кои ги доведува зглобовите во оптимална положба и на тој начин ги отстранува механичките пречки во…

Акупресура

Акупресура е кинеска традиционална техника со која што се регулира дисбалансот на меридијаните со помош на притисок на одредени точки на…

Акупунктура

Акупунктурата  претставува древна кинеска традиционална метода за лекување со помош на игли кои се боцкаат на одредени точки по енергетските канали…