Ристова Надица

 • Позиција: Физиотерапевт
 • Работно искуство: 10 години
 • Специјализирана за: Акупунктура и Акупресура

Појаснување на масажите: 

 • Акупунктурата е западна медицинска метода која се користи за намалување на болката преку стимулирање на нервите во мускулите и меките ткива со игли, што доведува до ослободување на хормонот ендофрин и други неврформонски фактори кои доведуваат до чувство на болка, го намалува воспалението, ја намалува мускулната вкочанетост и ја подобрува мобилноста на зглобовите.
 • Акупресура е кинеска традиционална техника со која што се регулира дисбалансот на мередијаните со помош на притисок на одредени точки на телото. Се користи за ублажување на болката, регулирање на телесната енергија и одржување на општата состојба на организмот.
 • Киропрактиката претставува манипулација односно движење кои ги доведува зглобовите во оптимална положба и на тој начин ги отстранува механичките пречки во локомоторниот состав.
 • Кинезио тејпинг е метода која е базирана на природно лекување на телото. Техниката се состои од специјално дизајниран Kinezio tape фластер, еластичен и водоотпорен кој се аплицира на точно одреден дел на телото. При оваа апликација се намалува болката, се олеснува лимфната дренажа, на начин така што ја подига кожата и го зголемува интро-клеточниот простор и ја подобрува мускулната функција.

Synergy Fitness & Spa

Најнови вести

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Работно време

Понеделник:   07:00 - 22:00
Вторник:          07:00 - 22:00
Среда:              07:00 - 22:00
Четврток:        07:00 - 22:00
Петок:               07:00 - 22:00
Сабота:            10:00 - 22:00
Недела:           10:00 - 22:00

Контакт

 • 02 24 40 025 | 02 24 40 005
 • www.synergyfitness.com.mk
 • Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
 • ул. Владимир Комаров бр. 11а (до Пиом)(ул. 23 Октомври)