Џингова Марија

 • Позиција: Физиотерапевт
 • Работно искуство: 7 години
 • Специјализирана за: релаксациона масажа, медицинска масажа и акупресура, спортска масажа, антицелулитна масажа, мануелна лимфна дренажа, CEPM taping

Појаснување на масажите: 

 • Релаксационата масажа претставува склоп на различни техники.  Се работи со цел да се овозможи физичко и психичко опуштање, баланс на духот и телото. Ослободување од токсини, подобрување на циркулацијата, го подобрува тонусот на кожата и мускулите. 
 • Медицинска масажа и акупресура претставува пресофлексотерапија која се темели на стимулирање на механорецепторите. Се применува со цел да се отстрани болката, спазмот или грчевите во мускулите.
 • Спортската масажа е наменета за подобрување на издржливоста и еластичноста.Со длабоки и динамични движења, се опушта телото,истовремено се јакнат парцијалните делови на кои се прави масажата. Спортската масажа е добра за луѓе со повреди, хронични болки или ограничен опсег на движења.
 • Антицелулитната масажа е масажа со посебна техника со која се овозможува ослободување на наталожениот целулит и помага во негово елиминирање.
 • Мануелна лимфна дренажа е терапија за детоксикација на организмот. Со стимулирање на лимфните јазли се врши деблокада на лимфните канали и крвни садови. Помага при намалување на отоците и болките во телото настанати како последица на насобрана лимфа и метаболити.
 • CEPM taping e терапија со лепливи траки. Со нивната апликација се подобрува работата на мускулите, работата на лимфниот систем, се подобрува енергетскиот проток и делуваат како потпора и фиксација на зглобовите.

Synergy Fitness & Spa

Најнови вести

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Работно време

Понеделник:   07:00 - 22:00
Вторник:          07:00 - 22:00
Среда:              07:00 - 22:00
Четврток:        07:00 - 22:00
Петок:               07:00 - 22:00
Сабота:            10:00 - 22:00
Недела:           10:00 - 22:00

Контакт

 • 02 24 40 025 | 02 24 40 005
 • www.synergyfitness.com.mk
 • Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
 • ул. Владимир Комаров бр. 11а (до Пиом)(ул. 23 Октомври)