blog.jpg

Сигурно се прашувате каков вид на тренинг е најдобар за да ги намалите вишокот килограми. Доколку Вашата цел е да ги намалите маснотиите, а воедно и да ја зголемите кондицијата, и аеробните и анаеробните вежби се добри за Вас. Но, која е разликата помеѓу нив и како заедно овозможуваат да се доведете до најдобра форма?

Аеробни и анаеробни се две од петте зони на срцевата фреквенција кои се пресметуваат со користење на проценетиот максимален пулс на срцето. Секоја зона нуди различни придобивки. Можете да го пресметате максималниот пулс на срцето со одземање на вашата возраст од бројот 220.

Повеќе: Аеробен vs. Анаеробен тренинг

AR-304239995.jpg

Мажите е најтешко да ги однесете на лекар. Голем број истражувања потврдуваат дека дури 60% од мажите трпат болка, без притоа да се упатат на лекар. Најстрашно е што ги занемаруваат и оние знаци кои може да бидат аларм за почетна фаза на канцер. Ова се најсомнителните знаци кои не треба да ги занемарите.

Повеќе: Проблеми и знаци за кои мажите треба гласно да зборуваат

  • 1
  • 2

Synergy Fitness & Spa

Најнови вести

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Работно време

Понеделник:   07:00 - 22:00
Вторник:          07:00 - 22:00
Среда:              07:00 - 22:00
Четврток:        07:00 - 22:00
Петок:               07:00 - 22:00
Сабота:            10:00 - 22:00
Недела:           10:00 - 22:00

Контакт

  • 02 24 40 025 | 02 24 40 005
  • www.synergyfitness.com.mk
  • Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  • ул. Владимир Комаров бр. 11а (до Пиом)(ул. 23 Октомври)